7 obiective turistice de vizitat in Muntenia si Transilvania
Bucurosi sa vizitam sudul Romaniei in 2020: experiente de nepretuit prin Muntenia si la granita cu Transilvania!
Turistii romani si straini obisnuiti cu calatoriile, au fost nevoiti sa-si schimbe prioritatile in 2020. Pandemia a redefinit turismul romanesc, cu tot ceea ce presupune serviciile sale. Oamenii au fost constransi sa investeasca timpul in activitati noi, pastorite de regulile Covid-19. Nu este o perioada placuta pentru cei care iubesc sa calatoreasca dar chiar si asa, avem libertatea de a porni la drum. Conteaza! Au trecut lunile in care trebuia sa iesim din casa doar cu declaratie. Acum putem planui calatorii prin Romania, incluzand obiective turistice care sa ne satisfaca nevoile de experiente turistice cu aroma istorica, culturala, artistica sau spirituala.
In ultima vreme, romanii si-au dedicat timpul descoperind zona de sud a tarii, unde se ascund o sumedenie de obiective turistice captivante. Muntenia este regiunea care surprinde an de an vizitatorii, romani sau straini. Care sunt cele mai frumoase obiective turistice din aceasta parte a Romaniei? Vom incerca sa va prezentam 7 locuri incredibile din sudul tarii! Am vizitat cu drag aceste locuri, de fiecare data cand am avut timp liber la dispozitie. De multe ori am fost atat de surprinsi de darurile turistice ale Romaniei si abia asteptam sa le imortalizam in poze si clipuri video. Sunteti pregatiti sa le descoperiti? Va invitam sa cititi randurile de mai jos!
Bun venit la Targoviste!

Fosta capitala a Tarii Romanesti, Targoviste, a reusit sa atraga atentia turistilor romani si straini in ultimii ani. Orasul a crescut mult, oferind oamenilor sansa de a descoperi franturi de istorie, cultura si arta a sudului romanesc. In ciuda dimensiunii relativ mici, orasul este maret din punct de vedere istoric. Aici puteti gasi ansamblul monumental Curtea Domneasca, unde o sa gasiti Turnul Chindiei, ruinele palatului domnesc, Biserica Mare Domneasca, Biserica Mica Domneasca (cunoscuta sub numele de Sfanta Vineri), Muzeul Tiparului si al Cartii Vechi Romanesti si Casa Domnitei Balasa. Aceste obiective turistice sunt prezente in complex si le puteti vizita cu drag oricand doriti. Nu uitati ca in imediata apropiere a acestui complex se afla si parcul Chindia. Copacii, florile, aleile misterioase si lacul Chindia promit sa va revitalizeze mintea si sa-i dea motive de liniste si relaxare. Hey! Nu am terminat. Tot in parc o sa gasiti si gradina zoologica, cu animale interesante, ce asteapta vizitatori in fiecare zi!
City break in Bucuresti? Sigur ca da!

Capitala Romaniei este mereu primitoare cu turistii, mai ales cu cei care iubesc spiritul de viata urban, atent tesut cu vestigii istorice si elemente culturale si artistice. Sunt foarte multe locuri faine de vizitat in Bucuresti, motiv pentru care nu strica sa fiti informati. Asa o sa reusiti sa dezvoltati un traseu care sa va aduca aproape de experiente minunate. Puteti porni drumetia prin Bucuresti din Piata Unirii (va recomandam sa urmariti spectacolul de lumini al fantanii din parcul Unirii) catre Piata Constitutiei si Palatul Parlamentului. Centrul Vechi este in imediata apropiere a Palatului. Splaiul Independentei va invita sa-l cutreierati. Palatul Voievodal Curtea Veche, Biserica Sfantul Antonie Curtea Veche (minunata), Piata Odeon, Parcul Cismigiu si Biserica Kretzulescu sunt doar la cativa pasi distanta. Ne-a incantat parcul Cismigiu, cu ale sale umbre gingase si copaci milenari. Nu uitati sa treceti pe la Muzeul Antipa.
Palatul Peles

Unul din cele mai vizitate locuri din sudul Romaniei este Sinaia si al sau Palat Peles. Oamenii vin pentru a lua contact cu regalitatea romaneasca. Sunteti surprinsi? Sigur ca nu! Cine nu vrea sa atinga creatia sangelui albastru? Castelul Peles este o minunatie arhitecturala, care impresioneaza prin dimensiunile generoase si povestea incredibila. Acesta a fost construit cu sarguinta si atentie intre anii 1873 si 1914. Palatul urma sa devina resedinta de vara a familiei regale a Romaniei. Cine au fost arhitectii? Johannes Schultz, Carol Benesch si Karel Liman. In ceea ce priveste designul si elementele decorative, aici trebuie sa-i mentionam pe J.D Heymann, August Bembe si Bernhard Ludwig. Palatul poate fi vizitat si in interior. Merita sa faceti acest lucru! Nu va grabiti si acordati fiecarei sali respectul cuvenit. Asa o sa le apreciati mai mult!
Castelul Bran

Istoria a nascut numeroase monumente incredibile, cu povesti menite sa starneasca pasiuni si emotii cutremuratoare. Romania nu este straina de locuri superbe, capabile sa revitalizeze spiritul si trupul. Castelul Bran este unul din cele mai vizitate locuri din tara, atragand vizitatori din toate colturile lumii. Majoritatea persoanelor care au vizitat castelul, au reusit sa aiba parte de emotii vii si trainice. Superficialul nu indrazneste sa apara in perimetrul castelului. Acesta a fost construit intre anii 1377 si 1382. A fost construit pe o stanca, care-i confera o alura mistica. In jurul castelului se afla numeroase magazine mici, unde o sa gasiti lucruri de cumparat dar si mancare traditionala.
Castelul Cantacuzino din Busteni
Pentru sute de mii de romani, statiunea Busteni reprezinta un popas obligatoriu. Mii de turisti vin lunar in statiune pentru a se bucura de experiente montane placute. Popularitatea statiunii este binecunoscuta. Totusi, exista un mic giuvaer arhitectural in statiune de care poate nu stiati: Castelul Cantacuzino. Merita sa vizitati aceasta constructie, care ofera si servicii culinare ireprosabile. Castelul a fost construit in locul unei case de vanatoare, ce apartinea familiei Cantacuzino. Aceasta era des folosita drept punct de odihna in drumul catre Brasov. Domeniul este impresionant, cuprinzand si 970 de hectare de padure. Va asteapta un spectacol floral pe domeniul castelului deoarece gradinarii sunt iscusiti in peisagistica!
Cazanele Dunarii

Dunarea este granita vie a Romaniei, care an de an trezeste bucurie turistilor romani si straini. Cei care au vizitat fluviul, au luat contact cu o comoara a naturii. Sa stiti ca exista o portiune de 9 kilometri, denumita Cazanele Dunarii, de o frumusete rara. Sunt locuri unde maretul fluviu se ingusteaza, aducand mai aproape masive muntoase de pe teritoriul Romaniei si al Serbiei. Atunci cand va aflati pe barca, puteti explora Dunarea intr-un mod placut si interactiv. Nu am uitat de chipul lui Decebal, statuie cu o dimensiune de 55 metri inaltime si 25 metri latime! In acelasi timp, aveti si posibilitatea de a vizita pesterile Gura Ponicovei si Veterani.
Cetatea Rasnov

In sudul Romaniei, monumentele istorice pot fi gasite destul de usor. Mostenirea Tarii Romanesti nu dezamageste. Cetatea Rasnov reprezinta un popas obligatoriu pentru cei care iubesc istoria si arta atemporala. Constructia are o istorie indelungata, care se intinde pana la inceputul secolului al XIII-lea (cavalerii teutoni). Care era rolul cetatii? Unul foarte important: ea avea o pozitie strategica de protectie si supraveghere a accesului in Transilvania dinspre Valea Rasnoavei. Cetatea a fost vizitata in anul 1427 de catre imparatul Sigismund de Luxemburg. Daca doriti sa va bucurati de o calatorie inapoi in timp, atunci treceti cu incredere pe la cetatea Rasnov!
Spor si calatorii sigure!
Echipa Booking-Mania