Blog

Craciunul si Romania colindelor calatoare

Craciunul si Romania colindelor calatoare

Cea mai frumoasa sarbatoare a anului a sosit. Unde-i Mosul cel jovial?

GetGood Drums One Kit Wonder Modern Fusion Crack

Lucky Patcher 

In fiecare an, romanii abia asteapta sa vina Craciunul, sarbatoarea darurilor si a familiei. Anul 2021 sfarseste in cateva zile si Mos Craciun o sa destinda fruntile tuturor. Oare o sa reuseasca? Credem ca da! In cele doua zile destinate sarbatorii, (trei daca includem si Ajunul) toata lumea incearca sa se bucure de compania prietenilor si mai ales a familiei. Unii reusesc sa stranga amintiri deosebite iar altii sunt prinsi in hora colindelor calatoare.

Craciunul este o sarbatoare a darurilor oferite din suflet si a reconectarii cu familia. In majoritatea caselor din Romania se afla un brad decorat cu sarguinta si creativitate. Cadourile sunt pregatite sau in depozitele curierilor, gata de livrare. O sa ajunga la timp? Pe langa latura comerciala a sarbatorii, Craciunul are o componenta crestina care nu poate fi ignorata. Indiferent de natura sarbatorii, miliarde de oameni din intreaga lume sunt fericiti pe 24 si 25.

Tihna de acasa si entuziasmul din vacanta.

Pentru foarte multi romani, Craciunul este in primul rand o sarbatoare crestina. Pe data de 25 decembrie, crestinii sarbatoresc nasterea lui Iisus Hristos. Povestea sa a fost transpusa deseori in creatii cinematografice captivante. Le-am urmarit cu drag cand eram mai mici dar si cu nostalgie la „batranete”.

Cine nu stie povestea lui Iisus si cum acesta a venit pe lume? Popularitatea nasterii lui Iisus Hristos, ieslea, animalele din ea si magii care au adus daruri, sunt recunoscute deseori de romani si nu numai. Totusi, exista si o legatura cu Mos Craciun si legenda sa incredibila. Se spune ca Fecioara Maria a primit adapost de la fratele lui Mos Ajun, Mos Craciun, mai precis de la sotia sa. Ea, femeie cu sensibilitate vadita fata de vulnerabilitatile celor saraci, a gazduit-o pe Fecioara Maria in grajdul destinat animalelor.

Din pacate, Mos Craciun s-a suparat teribil pe Craciuneasa si i-a taiat mainile. El nu stia ca era in prezenta Domnului. Fecioara Maria a facut o minune si i-a pus mainile la loc. Mos Craciun, cand a vazut acest lucru, s-a cait si a cerut iertare lui Dumnezeu. Din acest moment, Mosul a devenit primul crestin si a inceput sa ajute oamenii napastuiti. Compasiunea si bunatatea au fost companionii sai de-a lungul vietii.

Legenda Mosului pe care am invatat sa-l iubim

Sarbatoarea Craciunului este pretuita nespus de romani. Ea aduce fericire, liniste si speranta in inimile tricolore. Masa de Craciun este un prilej extraordinar pentru familii sa se intalneasca si sa socializeze. Momentele petrecute in jurul mesei sunt impartite de parinti, bunici, nepoti si copilasi nazdravani.

Legenda lui Mos Craciun are multe surse din traditia populara. El a aparut in Europa, in secolul al IX-lea, sub forma unui batran care aducea daruri celor mici. Imaginea asociata mosului, cu costum rosu, caciula rosie si cozoroc alb dar si cizmele negre incanta milioane de oameni din intreaga lume. Cu mic, cu mare, iubirea magica a Mosului este mai reala ca niciodata.

Cum va petreceti Craciunul? Intrebarea are raspunsuri multiple, bazate pe fundamente financiare si sanitare. Unii romani vor sta acasa. Alti romani vor petrece Craciunul la munte. Sinaia, Predeal, Vatra Dornei, Raven’s Nest, Campulung Moldovenesc, Bran, Moeciu, Rasnov, Poiana Brasov, Frasin, Pojorata, Cacica si multe alte locuri sunt alese de sute de mii de romani pentru sarbatorirea Craciunului. Fiecare loc este acompaniat de o poveste. Cum o puteti scrie? Cu drag si dibacie libertina.

In ciuda pandemiei, magia Craciunului inca rezista. O simte fiecare roman care se aseaza la masa si asteapta primul fel cu salata beouf si tot felul de branzeturi si legume. Apoi, felul principal miroase cu smerenie din bucatarie si stomacul incepe hora. Aveti grija cat mancati si incercati, atat cat puteti, sa nu exagerati. Profitati de compania celor dragi si extindeti colectia de amintiri frumoase, atinse de gratia Craciunului!

La sfarsitul mesei, apare cel mai important musafir: cozonacul. Acesta este servit cu lapte sau cafea, in functie de varsta. In Moldova, exista si o prajitura speciala, denumita julfa, care este servita cu drag de gazde si invitati. Indiferent de preparatele prezente in meniul mesei de Craciun, recomandam sa fiti constienti de celelalte persoane printr-o prezenta activa. Ignorati telefonul mobil si conectati-va la cei din jur. Ei sunt importanti si merita din plin atentia voastra.

Romania colindelor calatoare continua in 2022

Booking-Mania o sa fie alaturi de toti cei care urmeaza sa calatoreasca prin Romania in 2022. Avem multi parteneri pe care ii puteti descoperi. Unitatile de cazare listate in aplicatia noastra pot asigura experiente placute si confortabile.

Incepeti colinda calatoare cu un curaj extraordinar si poate o masina inchiriata de la partenerii nostri! Asa vor lua nastere cele mai sublime amintiri, construite pe emotii sincere si zambete trainice! Pe care le puteti imortaliza si in recenzii video turistice, folosind aplicatia mobila Booking-Mania si deservind astfel inclusiv pentru viitorii calatori.

Curaj si sarbatori fericite!

Author: Booking-Mania

Leave a comment