Blog

Cum a luat nastere aplicatia mobila Booking-Mania

Cum a luat nastere aplicatia mobila Booking-Mania

Povestea unei aplicatii mobile unice in Romania: Booking-Mania si Recenziile Video

Dezvoltarea sectorului IT a oferit antreprenorilor oportunitati de afaceri mai mult decat interesante. Popularitatea aplicatiilor mobile a inspirat oamenii de afaceri sa transforme anumite idei in business-uri profitabile. De asemenea, flexibilitatea mediului digital a ajutat multi creatori de start-up-uri sa depaseasca anumite limite rigide. Astazi, gasim in Romania o sumedenie de firme IT care au ajutat antreprenorii sa creeze afaceri incredibile, unele nisate, altele generale. Asa ca nu suntem surprinsi sa vedem in orase precum Iasi, Cluj Napoca, Suceava, Bucuresti etc business-uri nascute din dorinte clare de a umple anumite goluri in industrie.

Tineretea mediului de afaceri romanesc a sugerat pentru antreprenorii creativi ca este loc pentru toata lumea. De ce sa nu transformam o idee buna intr-o afacere productiva? Nu este tocmai usor sa parcurgi pasii necesari pentru a initia un start-up in Romania. Este nevoie de curaj, un context prielnic si ajutor financiar. Asa a luat nastere si aplicatia Booking-Mania, care poate fi folosita de utilizatori pentru a inregistra recenzii video despre servicii hoteliere si de inchirieri auto. Era nevoie de o aplicatie mobila de recenzii video in Romania. Testimonialele aveau nevoie de un upgrade, de la text la video, mai ales cand ne gandim la popularitatea YouTube si TikTok.

Robert Raducanu, CEO-ul Booking-Mania, isi aminteste cu drag de cei 9 ani petrecuti in rolul de Director Executiv al unei firme de Rent A Car romanesti. Totusi, el simtea ca poate crea pe cont propriu un instrument care sa completeze inclusiv industria de rent. Spre finalul celor 9 ani, acesta a intrat intr-o zona de uzura, de oboseala accentuata si stres, stare care de cele mai multe ori aduce nevoia de schimbare. Pentru a-si incarca bateriile isi petrecea ultimele concedii, inaintea de parasirea jobului, in Southampton, Marea Britanie, la niste rude, unde a considerat la momentul respectiv ca, atat din punct de vedere financiar cat si din punct de vedere al management-ului timpului si reducerii stresului,  o schimbare de locatie si de job s-ar impune, incluzand chiar o relocare in acest oras britanic.

Context prielnic si curaj…

Totusi, exact in perioada respectiva, Robert a aplicat pentru fonduri europene cu un proiect clar, a carei idee o avea de aproximativ 2 ani – Recenzii Video cazare si rent a car – iar oportunitatea dar si seriozitatea au facut ca finantarea sa fie obtinuta. Nu a fost usor, procesul fiind destul de laborios si obositor, dar a meritat. Finantarea a fost asigurata din Fondul Social European, din cadrul proiectului Start la Antreprenoriat în Nord-Est (SAN-E), implementat de Quanta Resurse Umane SRL în parteneriat cu Infoprob Bacău SRL, proiect ID 105269. Acesta a fost momentul de cotitura al procesului, culminand cu o veste primita spre finele anului 2018: Proiect aprobat! Din acel moment Robert a hotarat sa munceasca din greu pentru a materializa visul in ceva special, benefic consumatorilor si furnizorilor parteneri. Dupa multe teste si pregatiri prelungite, in anul 2019 a luat nastere Booking-Mania. Totul a meritat deoarece asa a aparut in Romania o aplicatie mobila intuitiva si utila calatorilor.

Aplicatia Booking-Mania este foarte usor de folosit. Disponibila in Google Play si App Store aceasta raspunde la nevoile utilizatorilor de telefoane si tablete cu sisteme de operare Android si iOS. Dupa ce descarcati aplicatia, faceti cont rapid si puteti viziona, dar si incarca o recenzie video despre serviciul de rent a car sau de cazare folosit. Asa contribuiti la dezvoltarea comunitatii turistice si ajutati alte persoane sa descopere un serviciu testat si cu adevarat util. Mai mult decat atat, recenzia video incarcata ajuta partenerul de cazare sau de rent a car sa devina mai popular. Acesta va fi mai dornic sa mentina nivelul de calitate ridicat al serviilor oferite pentru clienti.

In calitate de CEO al aplicatiei Booking-Mania, Robert incurajeaza romanii sa foloseasca aplicatia pentru a descoperi mai bine si mai inteligent Romania, trecand prin experiente pozitive datorita utilizarii unor servicii testate si recomandate video. De asemenea, credem ca si romanii din diaspora ar trebui sa considere benefica o reintoarcere acasa, pentru a dezvolta business-uri sanatoase, bazate pe valori occidentale. Stim ca nu este tocmai usor un astfel de pas, insa realmente poate contribui la cresterea economica a Romaniei si la crearea de noi locuri de munca.

Despre miscarea Repatriot – Repatriere prin Antreprenoriat!

Robert: „…participand la ultimul summit Repatriot, din toamna lui 2019, am simtit cum se creaza un grup unit cu un tel comun si cu valori similare, care ofera instrumente, consultanta, conditii de dezvoltare, sprijin real pentru relocarea romanilor din diaspora. De asemenea, exista programul Start-Up Diaspora care ofera fonduri europene nerambursabile de pana la 50K Euro pentru romanii din diaspora care se reintorc in Romania si isi infiinteaza business-uri in tara. Sper ca un numar tot mai mare de romani sa-i descopere potentialul si sa contempleze serios reintoarcerea in Patria Mama.”

Author: Booking-Mania

Leave a comment