Blog

Doua locuri incredibile din judetul Brasov: satul Viscri si cetatea Rupea

Doua locuri incredibile din judetul Brasov: satul Viscri si cetatea Rupea

Aventuri turistice pe cinste in Brasov: satul Viscri si cetatea Rupea

Colindam impreuna unul din cele mai frumoase judete romanesti, Brasov. Acesta are multe locuri faine de vizitat, pe care le puteti transforma in aventuri turistice de neuitat. Pe masura ce exploram Brasovul, reusim sa descoperim locatii interesante, cu povesti captivante si legende fermecatoare. Magia calatoriei incepe de la prima cautare pe Google despre cele mai frumoase locuri de vazut in aceasta regiune romaneasca. Averea turismului romanesc este vasta si include locatii unice, care pot deveni sublime amintiri ale unor vremuri bune.

Cat de minunat poate fi sa locuiesti intr-o tara atat de bogata turistic! Uneori uitam sa profitam de darurile Romaniei si cadem in plasa deziluziei. Turismul intern a fost in lumina reflectoarelor in 2020. Multi romani au decis sa-si petreaca vacantele in tara. Daca teama a sadit in noi restrictii de mobilitate, tot ea ne-a adus in cale oportunitati turistice minunate. Fiecare calatorie pe care o facem prin Romania, ne ajuta sa descoperim locuri noi si interesante. Asa ca am tot calatorit in ultimele luni, reusind sa strangem informatii despre o multitudine de locatii faine. Printre acestea se numara doua din judetul Brasov: Cetatea Rupea si satul Viscri.

Doua povesti diferite dar atat de apropiate-n spirit!

Anul acesta a insemnat pentru multi romani calatorii prin tot felul de locuri cu povesti captivante si inedite. Turistii reusesc de foarte multe ori sa se delecteze cu gustul interzis al unicitatii romanesti. Pasionati de arta indescifrabila a enigmelor trecutului, turistii vor sa paseasca inapoi in timp. Cateodata fac acest lucru destul de usor, mai ales daca au norocul de a explora zone istorice romanesti, incarcate cu povesti interesante. In Romania, Brasovul poate surprinde placut turistii care iubesc istoria si cultura rurala. Daca v-ati dorit mereu sa explorati granita dintre istoria tarii si cea pe care astazi o parcurgem, atunci ati putea petrece cateva ore in satul Viscri. De ce?

Photo credit: Dusmanu Ionut

Atunci cand il urmaream pe printul Charles vorbind despre satul Viscri, ne tot gandeam la o posibila calatorie in aceasta locatie. Zis si facut! Anul 2020 ne-a oferit aceasta ocazie incredibila si am putut pasi in satul Viscri. Am petrecut aproape o zi in acest sat si tare bine ne-am simtit. Drumul pana la Viscri a fost lin dar cand am intrat in sat, lucrurile s-au schimbat. Drumul este pietruit si credem ca a fost decizie deliberata, pentru a conserva casele istorice din sat. Noi am apreciat aceasta realitate deoarece experienta turistica a fost mai speciala.

De la intrarea in sat, am fost directionati de semne catre o parcare dedicata turistilor. Unii le urmau, altii nu prea. Credem ca turistii trebuie sa dea dovada de responsabilitate si sa respecte regulile. Acestea au fost dezvoltate cu un scop precis: sa protejeze viata rurala din Viscri. Dupa ce parcati sa stiti ca aveti o poteca interesanta prin gradinile localnicilor, atent creata pentru a oferi o experienta autentica vizitatorilor. O puteti urma cu incredere pentru a ajunge din parcare in centrul satului.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Noi am profitat din plin de aceasta oportunitate. Nu am regretat ulterior! Daca urmati aceasta carare, ajungeti repejor la Biserica evanghelica fortificata. Aceasta reprezinta principalul obiectiv turistic al satului. De altfel, majoritatea persoanelor care vin la Viscri, trec obligatoriu pe la biserica. Vrem sa va spunem ca merita sa petreceti 30 – 40 de minute aici. Biletul nu costa mult si ar fi chiar pacat sa ratati ocazia de a vizita biserica. Am profitat de oportunitate si am descoperit particularitatile unui lacas de cult cu o poveste extraordinara. Merita sa o descoperiti la fata locului. Apropo, in sat o sa gasiti si casa printului Charles.

Al doilea popas pe care-l recomandam iubitorilor de istorie este cetatea Rupea

Dupa Viscri puteti parcurge 14.1 kilometri pana la Cetatea Rupea. Teoretic ar trebui sa faceti aproape 20 de minute (conform Google Maps), daca drumul este liber. Sa stiti ca soseaua este buna pana la Rupea iar cetatea a fost recent restaurata, ceea ce inseamna ca va asteapta cu ziduri noi si cladiri semete. Aveti la dispozitie o parcare moderna, unde puteti lasa masina cu usurinta. Trebuie sa cumparati bilet pentru a explora cetatea. De asemenea, in imediata apropiere a magazinului de bilete, o sa gasiti si o baie moderna. Aceasta poate fi extrem de utila mai ales daca ati petrecut mult timp in masina.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Cetatea Rupea are o poveste interesanta, pe care merita sa o descoperiti. Fie ca alegeti sa va documentati online sau sa strangeti informatii la fata locului, o sa aflati multe lucruri piperate si chiar incitante. Si noi am fost placut surprinsi de particularitatile istorice ale cetatii. Niste chestii foarte faine despre cetatea Rupea:

  • 1. Cu mult timp in urma, cetatea a fost un asezamant dacic cu numele de Rumidava.
  • 2. In timpul stapanirii romane, cetatea s-a numit Rupes.
  • 3. Cetatea a fost ridicata pe dealul Cohalmului.
  • 4. Prima atestare documentara a cetatii a fost sub numele de Castrum Kuholm (nume ce reflecta o particularitate specifica: bazaltul pe care a fost construita).
  • 5. Cetatea Rupea a fost un important centru comercial si o fortificatie care servea drept refugiu pentru locuitorii din imprejurimi.
  • 6. Cetatea este impartita in trei zone: cetatea de jos, de mijloc si de sus (care este cea mai veche) – arheologii suspecteaza ca aici s-ar fi aflat fosta cetate dacica Rumidava.
Photo credit: Dusmanu Ionut

Acum ca ati aflat cateva lucruri despre satul Viscri si cetatea Rupea, ramane doar sa stabiliti cand urmeaza sa le vizitati. Sa va uitati si la unitatile de cazare din zona adiacenta, pentru a va bucura si de nopti odihnitoare. Sunt foarte multe optiuni si merita sa le analizati cu atentie pentru a face ulterior cea mai buna alegere. Din fericire, aveti posibilitatea de a utiliza aplicatia noastra pentru a gasi hoteluri si pensiuni bune, dar si firme de rent a car pentru mobilitate suplimentara. Aplicatia mobila Booking-Mania a demonstrat in repetate randuri ca poate ajuta turistii sa se bucure de experiente placute.

Spor si aveti grija de sanatate!

Author: Booking-Mania

Leave a comment