Blog

Romania pozitiva: 5 locuri incredibile, 5 experiente WOW

Romania pozitiva: 5 locuri incredibile, 5 experiente WOW

Impreuna facem Romania mai buna, mai pozitiva!

Din ce in ce mai multi romani resimt efectele pandemiei. Ei vor sa scape de lucrurile negative intalnite in ultimul an si sa se bucure de micile daruri ale vietii.. Astfel nu-i surprinzator sa vedem atat de multi romani in cautare de escapade emotionale si spirituale. Acestia vor sa se relaxeze si sa uite de toate dificultatile intampinate in timpul pandemiei.

Incercati si voi sa gasiti o sursa de liniste si relaxare in Romania? Foarte bine! Ne-am inhamat la o aventura turistica cu totul speciala: sa gasim locuri frumoase, care sa emane pozitivism si liniste. Din fericire, sunt numeroase locuri romanesti ce pot fi incluse in itinerarii de relaxare. Romania este o tara minunata, cu multe locuri care pot avea un impact pozitiv asupra turistilor.

Pentru experiente extraordinare in Romania, am ales sa scriem cateva randuri despre 5 locuri incredibile. Ele sunt capabile sa asigure romanilor amintiri de nepretuit. Atunci cand suntem in mijlocul naturii sau in fata unor peisaje speciale, simtim cum inimile se umplu de fericire si liniste. Uitam de greutati si ne conectam la spiritul liber al Frumosului romanesc. Tara este plina cu surprize placute pentru turisti. Cum ar fi sa le descoperiti intr-un mod placut?

calatorie prin romania transfagarasan
Photo credit: Dusmanu Ionut

5 locuri incredibile si 5 experiente WOW in Romania!

Gingasia naturii este surprinzator de atractiva. Muntii Carpati, Dunarea europeana, Marea Neagra, Bucovina cea libera si spirituala, Transilvania cocheta, Muntenia mondena si Moldova cea visatoare promit sa surprinda calatorii cu momente de neuitat. Dintre cele mai frumoase locuri cu impact pozitiv asupra turistilor, romani sau straini, am ales cinci pe care sa le vizitati cu incredere in 2021. Avem in fata multe luni de libertate, ce pot fi transformate in clipe de povestit nepotilor.

Pentru vieti mai implinite si conectate la grandoarea naturii verzi si revigorante, incercati sa porniti la drum cu entuziasm si cu o curiozitate de invidiat. Asa veti reusi sa gasiti locuri incredibile, cu impact pozitiv asupra spiritului, trupului si mintii.

1. Rarau si Pietrele Doamnei

Photo credit: Dusmanu Ionut

Daca pietrele milenare ale Carpatilor ar vorbi, sigur ne-ar povesti multe lucruri despre Pietrele Doamnei de la Rarau. Aici, cu gratia timpului si fluiditatea vie a naturii, gasim loc de noi, de ganduri proaspete si pozitive. Sunetul suav al naturii te ia prin surprindere. Nici nu stii cand te lasi in imbratisarea muntilor Rarau. In aceasta parte a Romaniei, intrati intr-o comuniune speciala cu copacii verzi, stancile dezgolite si pamantul troienit de emotii calatoare. Treceti cu incredere pe la Pietrele Doamnei si bucurati-va de peisajul incredibil al zonei. Raraul este una din cele mai iubite zone montane ale Romaniei.

2. Sinaia

Photo credit Dusmanu Ionut

Poate ati vazut recent ca Printul Harry a devenit Chief Impact Office al firmei de consultanta, coaching si sanatate mentala BetterUp Inc. Actiunile proactive ale sale si ale altor personalitati ca el, aduc mai mult pozitivism si sanatate in vietile oamenilor de rand. Romanii au nevoie si ei de astfel de actiuni cu accent pe reconfigurarea modelelor de gandire si schimbari in bine. Din fericire, Romania nu este straina de locuri menite sa revitalizeze spiritual si mental calatorul. Un astfel de loc incredibil este Sinaia. Stim ca este una din cele mai vizitate statiuni montane din Romania. Valea Prahovei este cunoscuta pentru darurile turistice pentru calatori. Acestia se pot bucura de frumusetea unor statiuni cu totul speciale.

Sinaia a fost mereu in inimile romanilor. De ce? In primul rand, in Sinaia se afla castelul Peles, fosta resedinta de vara a familiei regale a Romaniei. Puteti ajunge la Sinaia si cu trenul. Gara regala reprezinta un alt punct turistic important, pe care nu trebuie sa-l ratati. Spor si profitati de fiecare moment petrecut in aceasta locatie minunata!

3. Vatra Dornei

In Moldova se afla una din cele mai recreative si linistitoare locuri pe care le-am vizitat vreodata: Vatra Dornei. In aceasta statiune, oameni din toata regiunea vin pentru a se bucura de partia de schi dar si de plimbari linistitoare. Aerul curat si atmosfera primitoare fac din Vatra Dornei o destinatie pe care nu trebuie sa o ratati. Declarata relativ recent municipiu, Vatra Dornei este si o binecunoscuta statiune balneara. Majoritatea persoanelor care practica sporturi de iarna aleg sa vina aici, unde acasa se simte la fiecare pas. Asadar, nu-i surprinzator sa recomandam Vatra Dornei drept o locatie cu impact pozitiv asupra calatorilor.

4. Sovata si 5. Lacul Ursu: 2 in 1 extraordinar

Photo credit: Dusmanu Ionut

Daca cautati un loc care sa va revitalize trupul si mintea, alegeti cu incredere destinatia Sovata. Anul trecut, in ciuda greutatilor cauzate de pandemie, am reusit sa petrecem doua zile de neuitat in aceasta locatie incredibila. Timpul parca a stat pe loc si uite asa am simtit ca suntem liberi, departe de greutatile zilnice. In Sovata o sa gasiti lacul Ursu si Arboretele de pe saraturi. Poate nu stiati, dar acestea doua se afla intr-o arie protejata de interes national. In imprejurul lacului se afla un parc incredibil, pe care trebuie sa-l explorati. In arealul sau, se afla si lacul Alunis, Lacul Paraschiva, Lacul Mierlei, Lacul Rosu si Lacul Verde.

Nu uitati sa admirati grandoarea si unicitatea lacului Ursu. Acesta este un lac sarat helioterm, cu proprietati benefice asupra organismului. De altfel, statiunea Sovata este cunoscuta pentru tratamentele sale si efectele extraordinare asupra corpului. Trebuie sa va documentati cu privire la afectiunile care pot fi tratate la Sovata. In acest mod o sa stiti cum sa gestionati calatoria.

V-am prezentat cinci locuri din Romania care pot avea impact pozitiv asupra vietii voastre. Totusi, incercati sa fiti pozitivi in fiecare zi si sa priviti viata ca un dar. Nu va lasati condusi de emotiile negative si profitati de oportunitatile de explorare a vietii in completa sa libertate.

Utilizati cu incredere aplicatia noastra mobila Booking-Mania pentru a descoperi cateva din cele mai frumoase locuri de vazut in tara. Incercam sa fim la curent cu cele mai interesante locuri de explorat si sa le prezentam asa cum se cuvine pentru voi. Hai la drum cu zambetul pe buze!

Author: Booking-Mania

Leave a comment