Blog

Sa incepem aventura in HORECA Business Accelerator

Sa incepem aventura in HORECA Business Accelerator

Incepem provocarea anului 2021: HORECA Business Accelerator

Stiti vorba „dupa munca si rasplata”? Pentru noi are un sens profund. Pandemia a fost necrutatoare cu firmele care ofereau sau intermediau servicii turistice. Nu a fost usor pentru firmele de tip start up si cele la inceput de drum sa faca fata lipsei clientilor. Restaurantele, cafenelele si hotelurile au fost nevoite sa se reinventeze si sa vina cu solutii inedite pentru a ramane relevante pentru clienti.

Unele afaceri au rezistat pandemiei, altele, din pacate, au fost nevoite sa-si inchida activitatea. Din fericire, majoritatea afacerilor afectate de contextul epidemiologic si de nenumaratele restrictii aplicate de guvernele lumii, au avut posibilitatea de a accesa programe de finantare. Informatia s-a dovedit a fi salvatoare intr-un moment extrem de delicat.

Incepem aventura in HORECA Business Accelerator!

Dupa o perioada dificila, cu multe probleme de rezolvat, apare si lumina de la capatul tunelului. Desi drumul prin tunelul intunecat parea ca nu se mai termina. Ne bucurăm nespus să vă anunțăm că facem parte din 𝗛𝗢𝗥𝗘𝗖𝗔 𝗕𝘂𝘀𝗶𝗻𝗲𝘀𝘀 𝗔𝗖𝗖𝗘𝗟𝗘𝗥𝗔𝗧𝗢𝗥! Ce moment important pentru aplicatia mobila Booking-Mania! Avem in fata o provocare pe cinste, care poate deveni o oportunitate extraordinara de dezvoltare. Ce trebuie sa stiti despre aceasta etapa din viata aplicatiei noastre? Hai sa mergem impreuna prin provocarile Acceleratorului!

Munca grea este mereu acompaniata de roade productive! Consistenta este importanta, mai ales cand totul pare ca se naruie in jur. Dupa foarte multe obstacole si solutii inedite, adoptate la timpul potrivit, am fost acceptati in HORECA Business Accelerator.  Nu suntem singuri. Am reușit să intrăm în bootcamp alături de:

  • Anika Fried Chicken – condus de bucătarul anului 2019, conform Gault&Millau, Alexandru Dumitru si de somelierul Andrei Popa 
  • Chefs of Romania – platformă dezvoltată de Alex Rada
  • Bcheese – condus de George și Florin Borsaru
  • MeeTrip – platforma dezvoltată de Elena Luiza Oprea
  • FlatWhite Properties – condus de Paul Moca și Ovidiu Katai
  • In Spirit – dezvoltat de Silvia Șerban, Andreea Ștefănucă, Constantin Ștefănucă, Radu Cristian Servan
  • Vocea Clientului – platforma dezvoltată de Alex Oprișan
  • Tonic-Blend Kombucha – dezvoltat de Cristian Cirloganu

Suntem încântați să fim într-o companie atât de selectă. Nu o sa fie usor sa avem pitch-ul castigator, menit sa ne revitalizeze complet businessul insa vom incerca sa fim activi, profesionisti si creativi. Indiferent de rezultat acest program special reprezinta un real succes pentru Booking-Mania.

Proiectul HORECA Business Accelerator este susținut de UniCredit Bank România și UniCredit Leasing, cu sprijinul Hygienium, Foodpanda, Bit Soft, Tuca Zbarcea & Asociatii, KPMG Romania, Kiss FM, Commons Romania, Repatriot si The Institute. Ne-am gandit sa va prezentam cateva lucruri despre programul HoReCa Business Accelerator si cum acesta poate fi ajutorul mult asteptat de orice firma romaneasca.

Acceleram catre Succes!

Nu ne vom grabi deoarece sunt multe lucruri de spus si trebuie sa le detaliem corespunzator. In primul rand, sa incepem cu misiunea Acceleratorului. Ei doresc sa ajute afacerile romanesti sa gaseasca investitori si mentori si sa investeasca inteligent in fiecare aspect al dezvoltarii. Antreprenoriatul in industria ospitalitatii a suferit mult de la declansarea pandemiei. Primele luni ale anului 2021 arata o revitalizare a industriei, ceea ce este extraordinar. Turistii vor sa-si petreaca vacantele de vara in tara, la Marea Neagra sau in locatii superbe din Muntii Carpati.

Proprietarii de pensiuni, hoteluri, restaurante, cafenele, agentii de turism si servicii de intermediere abia asteapta sa se puna pe treaba si sa intampine clientii cu oferte avantajoase. Si noi abia asteptam deschiderea sezonului turistic, pentru a ghida turistii romani catre destinatii extraordinare. Acceleratorul poate fi un boost de nadejde pentru aplicatie. El ne poate oferi suportul necesar pentru dezvoltarea aplicatiei Booking-Mania intr-un asistent turistic personal mai bine profilat.

Viziunea Acceleratorului este de laudat: cresterea procentului de afaceri sustenabile din industria HoReCa cu 10% in 3 ani de zile. Obiectivul este indraznet dar cu atentie si creativitate, specialistii din cadrul proiectului pot ajuta antreprenorii sa gaseasca solutii la probleme inedite. Acceleratorul are ca si obiectiv sa gaseasca idei inovative, pe care sa le transforme in businessuri de succes. Acestea trebuie sa se regaseasca in urmatoarele domenii: mancare si bauturi – concepte de servire; produse de mancare si bauturi; tehnologie dedicata industriei ospitalitatii. Fiecare idee poate deveni un produs de calitate, pe care clientii sa-l aprecieze ani in sir.

Cum functioneaza sistemul Acceleratorului?

Foarte simplu: In prima etapa, trimiti o aplicatie. Aceasta trece printr-o selectie extrem de atenta si cu o analiza punctata. Acceleratia incepe! 6 saptamani de scoala, documentare si identificarea unor capacitati clare de crestere a businessului. In ultima etapa, Ziua Demo, cei care au trecut prin Accelerator trebuie sa prezinte un pitch de vanzare investitorilor. Atat. Simplu? Nu! Din contra! Atat de multe emotii pot aparea de nicaieri si sa influenteze, intr-un mod sau altul, bunul mers al lucrurilor, dar recompensele si recunoasterea sunt pe masura.

Aplicatia mobila Booking-Mania are sanse reale sa devina un instrument de referinta in turismul romanesc, mai ales ca dispune de un element unic la baza: recenzia video, extrem de utila in industria HORECA. Abia asteptam sa acceleram spre succes si sa impartim vestea buna cu voi!

Author: Booking-Mania

Leave a comment