Blog

Top 7 locuri de vazut in Bucuresti

Top 7 locuri de vazut in Bucuresti

Cum ne putem bucura de o experienta turistica de neuitat in Bucuresti?

A venit timpul sa vizitati capitala Romaniei dar nu stiti de unde sa incepeti? Stim ca sunt multi romani care vor sa exploreze Bucurestiul. Acestia vin cu asteptari mari si de mai multe ori, turistii trec prin dezamagiri din lipsa de pregatire. Din acest motiv, ne-am gandit sa le oferim oamenilor posibilitatea de a utiliza un ghid turistic cu 7 obiective turistice din Bucuresti, menite sa faca orice calatorie o adevarata placere. A venit timpul sa exploram digital capitala inainte de a porni la drum. Asa vom reusi sa ne bucuram de experiente placute, lipsite de stres dar acompaniate de entuziasm!

Am pregatit un top cu 7 locuri de vazut in Bucuresti, pe care merita sa-l descoperiti. La sfarsitul acestui articol, speram ca o sa cunoasteti mai bine capitala si ce are aceasta de oferit din punct de vedere turistic.

Timp de lectura: 7 minute si 30 de secunde (aproximativ)

Cuprins:

1 Dinamismul turistic al capitalei Romaniei

2 Top 7 locuri de vazut in Bucuresti

3 Booking-Mania si itinerarii inteligente de vacanta

De-a lungul anilor, orasul Bucuresti a starnit sentimente contradictorii in inimile calatorilor. Unii il iubesc iar altii pur si simplu nu-l inteleg. In ciuda acestei discrepante turistice, oamenii tot vin in capitala. Ei vor sa descopere putin cate putin din cel mai mare oras din Romania. Cu un ghid util, devine o reala placere sa pornesti la pas prin Bucuresti. Ne-am propus sa fim un asistent digital pentru cei care doresc sa exploreze orasul. Nu a fost usor. Totusi, avand in vedere ca an de an ajungem in judetul Ilfov si alegem sa vizitam cel putin Palatul Parlamentului cu fiecare ocazie, a fost placut sa rememoram anumite aventuri urbane. Au fost foarte multe locuri pe care le-am vizitat in ultimii ani. Fiecare experienta turistica ne-a dus aproape de spiritul urban al Bucurestiului.

In ciuda acestor calatorii frecvente, nu putem spune ca orasul ne este cunoscut cu adevarat. Acesta are o dinamica sociala atat de efervescenta, incat uneori simtim ca de la un an la altul, peisajul se schimba. Aceasta fluiditate moderna si uneori obositoare, face din oras un popas obligatoriu pentru turistii straini dar si pentru romanii din provincie. Turistii vin si se bucura de darurile orasului. Oameni diferiti, experiente pe masura. Hai sa vedem impreuna cum sa gestionati timpul petrecut in Bucuresti intr-un mod activ si distractiv!

Top 7 locuri de vazut in Bucuresti: Start calatoriei!

1 Palatul Parlamentului

Photo credit: Dusmanu Adina

Pe primul loc in acest top scurt, trebuia sa se afle Palatul Parlamentului, una din cele mai importante mosteniri ale fostului regim comunist. Majoritatea persoanelor care ajung in capitala, planuiesc sa viziteze si visul neimblanzit de ratiune al dictatorului comunist Nicolae Ceausescu. Megalomania acestuia a costat cartierul Uranus, care a disparut de pe harta Bucurestiului. Palatul este imens, cu 9 niveluri subterane si 9 la suprafata. Are o suprafata de 330.000 m2, volum de 2.550.000 m3! Cum s-a reusit ridicarea unei asemenea constructii? Intregul aparat al PCR s-a activat si Romania a platit scump pentru Palatul Parlamentului. 20.000 de  muncitori, 700 de arhitecti, 5000 de soldati dar si o sumedenie de persoane voluntare, aduse de Securitate la munca. Multi oameni au murit si suferit, insa ei au disparut in analele nedescoperite ale Securitatii.

In ciuda povestii dureroase a constructiei, Palatul cu 1000 de incaperi impresioneaza prin dimensiunile sale. Il puteti vizita cu drag in interior, ceea ce va si recomandam. Totusi, ati putea strange informatii detaliate despre istoria sa. In acest mod o sa apreciati mai mult fiecare incapere vizitata. Sigur o sa descoperiti lucruri noi si interesante despre un loc unde istoria si politica locuiesc impreuna.

2 Biserica Manastirii Stavropoleos

Photo credit Dusmanu Adina

In centrul vechi al Bucurestiului o sa gasiti multe obiective turistice. Unele sunt mai frumoase si mai captivante decat altele. Noi am dezvoltat o slabiciune pentru biserica manastirii Stavropoleos. De ce? Aceasta micuta dar cocheta biserica ortodoxa, realizata in stil brancovenesc, reuseste sa ne transpuna in starea de visare turistica. Iti atrage atentia si te cheama la ea. Asa am luat contact cu o constructie superba. Puteti vizita curtea interioara a bisericii, unde se afla ramasite de obiecte de cult si fragmente de fresca care candva apartineau bisericilor distruse de regimul comunist. Ce inseamna Stavropoleos? Simplu: Orasul Cruscii. Aceasta biserica a fost construita in anul 1724. Nu uitati sa aveti aparatul foto la indemana. Sigur o sa doriti sa faceti poze!

3 Palatul Voievodal Curtea Veche si Biserica Sfantul Antonie Curtea Veche

Photo credit: Dusmanu Ionut

Atunci cand am vizitat ultima oara capitala, am avut un loc de cazare in piata Unirii, chiar langa Hanul lui Manuc. Asadar, am avut acces facil la numeroase obiective turistice neasteptat de interesante. Ce stiti despre Curtea Veche din Bucuresti? Aceasta a fost prima curte domneasca din oras, cu un complex strict: palatul voievodal si Biserica Curtea Veche. In ciuda faptului ca nu se cunosc prea multe lucruri despre intemeietorul curtii, sunt specialisti in istorie care considera ca Mircea cel Batran ar fi facut acest lucru. Astazi, palatul este in renovare si nu poate fi vizitat. Langa acest sit arheologic protejat se afla si biserica Sfantul Antonie Curtea Veche. Ne-a placut foarte mult aceasta biserica. Frumoasa, curata, organizata si amenajata minunat, biserica promite sa va incante!

4 Muzeul National de Istorie a Romaniei

Photo credit: Dusmanu Ionut

Iubiti muzeele? Noi da! De fiecare data cand vizitam un oras mare, incercam sa trecem pe la muzee. Asa s-a intamplat si cu Bucurestiul. Deoarece ne aflam in centrul vechi, am inceput cu Muzeul National de Istorie a Romaniei. Bine am facut! In acest loc, am luat contact cu mostenirea istoriei, vazand obiecte de o valoare istorica, culturala si artistica incredibila. Am pornit intr-o calatorie istorica captivanta. De la daci, romani, triburi antice, Evul Mediu pana la formarea Romaniei, gasim povesti si obiecte asociate, pe care le-am savurat cu rabdare si entuziasm. A fost o experienta inaltatoare sa descoperim atat de multe lucruri interesante despre tara in care traim.

5 Muzeul Antipa

Photo credit: Laura Seghedin

Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa este unul din cele mai vizitate institutii din Romania. Invatam despre animale si nu numai. Patrimoniul muzeului este organizat tematic si prezinta tot felul de animale interesante si ecosisteme fascinante. Fauna romaneasca si internationala este reprezentata incredibil in acest muzeu. Cei mici o sa iubeasca exponatele. De altfel, ultima oara cand am fost la muzeu, am vazut multe familii cu copilasi fericiti si curiosi. Programele educative au fost dezvoltate pentru cei mici. Acestia din urma vor invata despre biodiversitate si metode de ocrotire a mediului inconjurator.

6 Parcul Regele Mihai I – unde se afla Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”

Photo credit: Laura Seghedin

Stiti ca Parcul Herastru a fost redenumit recent Parcul Regele Mihai I? Noi am aflat in timpul calatoriei prin Bucuresti. Suprafata impresionanta a parcului de 187 de hectare cu 74 de hectare dedicate lacului Herastrau, fac din parc un popas de neratat! Aici o sa gasiti si Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, pe care merita sa-l explorati. Parcul in sine promite sa va revitalizeze mintea si trupul. Oricand doriti sa va relaxati, puteti opta pentru o plimbare prin parc!

7 Arcul de Triumf

Photo credit: Laura Seghedin

Dintre nenumaratele monumente demne de vizitat in Bucuresti, Arcul de Triumf reprezinta punctul 0. Aceasta constructie are o importanta istorica de nepretuit pentru Romania. Arcul a fost construit intre 1921 – 1922, cu o inaltime de 27 de metri. De ce a fost construit? Arcul de Triumf a fost ridicat pentru a reflecta importanta victoriei Romaniei in Primul Razboi Mondial (Marele Razboi). Arhitectul Arcului a fost Petre Antonescu. Arhitectura include multe elemente arhitecturale care pun in valoare momente importante ale formarii Romaniei. Ar fi bine sa observati cu atentie acest monument si sa nu va grabiti!

Booking-Mania si itinerarii inteligente de vacanta

Daca in trecut erau de folos hartile fizice in masina si celebrele opriri si intrebari lansate trecatorilor („Ma scuzati, dar cum ajung la „x” sau „y”), astazi internetul ne ajuta incredibil de mult sa ajungem la destinatie. In prezent avem la dispozitie smartphone-ul pe care il punem in bord si obtinem cu usurinta indicatii rutiere. Ajungem mai usor unde vrem si nu mai trecem prin situatii neplacute.

Atunci cand ne-am gandit sa dezvoltam aplicatia mobila Booking-Mania, ne-am propus  ca aceasta sa devina un instrument util turistilor romani si nu numai. Aplicatia foloseste un sistem unic de recenzii video turistice si poate fi utilizata cu usurinta pentru a descoperi locuri de cazare (hoteluri, pensiuni), firme de rent a car dar si obiective turistice faine de vizitat din arealul partenerilor nostri. Va invitam sa urmariti articolele postate pe blogul nostru pentru a tine pasul cu aventurile digitale!

Spor si calatorii placute prin Romania! Va asteapta o tara darnica, primitoare si ospitaliera!

Echipa B-M
Author: Booking-Mania

One Reply to “Top 7 locuri de vazut in Bucuresti”

  • Leave a comment