Blog

Top 7 obiective turistice de vizitat in Transilvania

Top 7 obiective turistice de vizitat in Transilvania

Redescoperim Transilvania: calatorii de neuitat prin centrul Romaniei

Bucurosi sa privim cu incredere in viitor, ne-am gandit sa descoperim cateva din misterele turistice ale Ardealului. In ultimii ani, aceasta regiune a cunoscut o dezvoltare impresionanta, atragand atentia turistilor din diferite parti ale Europei. Sigur nu sunteti surprinsi sa aflati acest lucru. Popularitatea festivalului Untold si vibratia turistica prin intermediul muzicii, a pus Cluj Napoca pe harta internationala a oraselor europene de vizitat. Orasul a devenit „ambasadorul” neoficial al Transilvaniei in lume. De aici, pornesc majoritatea aventurilor turistice pentru straini si chiar si pentru romani. De multe ori acestia vin cu avionul si apoi inchiriaza masini pentru a-si continua drumul catre diverse destinatii.

Daca v-ati propus si voi sa vizitati Transilvania in perioada urmatoare, ar fi util sa va organizati din timp. Descoperiti cateva din cele mai faine obiective turistice ardelenesti si porniti intr-o reala aventura in explorarea lor live. Distanta de la digital la realitate este extrem de scurta, mai ales daca dispunem de timp liber si un buget generos. Dupa o documentare atenta, vom reusi sa identificam o sumedenie de locuri spectaculoase, demne de inclus intr-un itinerariu activ si fascinant. Pentru cei care doresc cateva recomandari utile, ne-am gandit sa scriem un articol care sa includa 7 obiective turistice transilvanene minunate.

De-a lungul anilor, am avut placerea de a explora Transilvania, descoperind o sumedenie de locuri frumoase. Uneori am fost surprinsi de nenumaratele povesti captivante ale persoanelor intalnite in aceasta parte a Romaniei. Oamenii sunt prietenosi si vor mereu sa te surprinda cu o expresie ardeleneasca, menita sa te scoata din melancolie. A venit timpul sa descoperiti sapte locuri care ne-au cucerit in trecut. Abia asteptam sa le mai vizitam!

Photo credit: Dusmanu Adina
  • 1. Cluj Napoca
  • 2. Targu Mures
  • 3. Sibiu
  • 4. Cetatea Fagaras
  • 5. Sighisoara
  • 6. Lacul Rosu
  • 7. Salina Turda

Fiecare popas transilvanean va poate aduce mai aproape de experiente culturale, istorice, artistice si pur si simplu distractive. Pentru a descoperi si mai bine calitatile deosebite ale locurilor mentionate de noi in acest top 7, va „vindem” un mic pont: folositi cu incredere YouTube si Instagram pentru a vedea mai bine daca aceste locuri merita vizitate. Cautati cu #hashtag locatia in Instagram si urmariti cu interes pozele postate de alti calatori. Asa o sa descoperiti si locatii fascinante, la care nici nu v-ati fi gandit sa le vizitati. De multe ori am fost surprinsi de locurile descoperite de alti calatori. Le-am calcat pe urme si asa am faurit si noi interesante amintiri.

Cluj Napoca

Photo credit: Dusmanu Adina

Unul din cele mai frumoase orase romanesti este Cluj Napoca. Reuseste sa atraga vizitatori din toate tarile europene si nu numai. De fiecare data cand ajungem in inima economica si culturala a Transilvaniei, ne bucuram de experiente placute. Fie ca petrecem cateva ore linistitoare in gradina botanica „Alexandru Borza” (cea mai mare din Romania) sau exploram padurea Hoia, nu ne plictisim in Cluj. Totusi, nu uitati sa treceti pe la Palatul Banffy, Palatul Arhiepiscopiei Ortodoxe, Palatul Wass, Palatul Szeki, Opera Romana, Universitatea Babes-Bolyai, Teatrul National „Lucian Blaga” sau muzeul Farmaciei (singurul din tara). Orasul este o bucurie turistica, mai ales daca aveti mai mult de 3 zile disponibile pentru explorarea lui. Va puteti incepe calatoria din Piata Avram Iancu, unde aveti ocazia sa admirati ansamblul monumental Matia Corvin!

Targu Mures

Orasele transilvanene au un farmec captivant, care tine companie placuta calatorilor. Targu Mures este surpriza turistica a ultimului deceniu pentru noi. De ce? Situat in centrul Transilvaniei istorice, orasul este un popas obligatoriu pentru cei care iubesc sa calatoreasca. Aici va asteapta cetatea medievala cu ale sale ziduri impunatoare si povesti nemuritoare. Turismul a inflorit in oras si zonele apropiate. In interiorul cetatii medievale se afla si Biserica Reformata din Cetate. Aceasta are o arhitectura gotica, construita de ordin franciscan in secolul al XIV-lea. Aveti posibilitatea de a vizita Casa Banyai situata in Piata Trandafirilor. Stilul baroc este prezent in cladirile orasului, ceea ce ii confera o alura romantica. Noi am fost fascinati de cladirea care gazduieste Biblioteca Teleki-Bolyai. Pentru cei care iubesc animalele, gradina Zoologica va asteapta cu multe surprize!

Sibiu

Atunci cand ne gandim la orase din Transilvania, Sibiul ocupa un loc de cinste. Fosta Capitala Culturala Europeana, incanta an de an vizitatorii cu targurile si evenimentele sale artistice si culturale. Fiecare vizita in Sibiu a fost acompaniata de emotii trainice si amintiri de neuitat. Mereu am pornit cu entuziasm catre oras deoarece stiam ca ne asteapta monumente frumoase si povesti interesante. Asa cum poate stiti deja, in imediata apropiere a orasului se afla Muntii Fagarasului dar si statiunea Paltinis, care atrage iubitorii de sporturi de iarna si aer curat. Piata Mare din Sibiu va asteapta cu multe surprize. Aici se desfasoara celebrul Targ de Craciun, ce ajunge in atentia comunitatii turistice internationale an de an. Nu uitati sa vizitati Catedrala Mitropolitana, Biserica Franciscanilor si Biserica Romano-Catolica din Piata Mare.

Cetatea Fagaras

In acest top, ne-am gandit sa includem Cetatea Fagarasului. De ce? Asa cum speram ca o sa descoperiti, istoria prinde viata intre zidurile cetatii. Aceasta are o poveste adanc inradacinata in istoria Romaniei. 1310 este anul in care a inceput constructia cetatii, in locul unei fortificatii vechi realizate din lemn si pamant. Cetatea este impunatoare si intriga vizitatorii. Majoritatea celor care au vizitat-o, au simtit nevoia de a face fotografii si de a le distribui in diverse retele de socializare. Cetatea Fagarasului a fost casa domnitorului Mihai Viteazul in anul 1599. El si-a adapostit in cetate tezaurul domnesc dar si familia. Intregul complex al cetatii este impresionant! Astazi o sa gasiti aici Muzeul Tarii Fagarasului „Valer Literat”, dar si biblioteca municipiului.

Sighisoara

Cand ati vizitat ultima oara Sighisoara? Acest municipiu din judetul Mures merita sa fie inclus in itinerariul vostru transilvanean. De la inceput, ar trebui sa stiti ca centrul istoric din oras se afla in patrimoniul mondial UNESCO. Strazile medievale ale Sighisoarei sunt incantatoare, oferind vizitatorilor sansa de a calatori inapoi in trecut. Turnul cu Ceas este cel mai important obiectiv turistic din oras si merita sa-l vizitati. Totusi, orasul are noua turnuri impunatoare si trei bastioane, care abia asteapta sa fie explorate. Ar fi pacat sa nu le vizitati. O sa descoperiti rolul jucat de bresle in dezvoltarea orasului si multe alte povesti fascinante. Sa nu va grabiti. Luati fiecare moment petrecut in oras ca un dar si bucurati-va de el!

Photo credit: Robert Raducanu

Lacul Rosu si Salina Turda

De fiecare data cand am vizitat lacul Rosu, am luat contact cu natura libera si sublim colorata de ape vibrante. Lacul a luat nastere in urma prabusirii unui versant al muntelui Hasmasul Mare. Va asteapta un loc linistitor, unde relaxarea si odihna sufleteasca isi fac mereu aparitia. Trecem repejor la o bogatie turistica a Romaniei, greu de ignorat: Salina Turda. Pasiti in interiorul unui veritabil muzeu vibrant al mineritului romanesc. Valoarea turistica si istorica a salinei este inestimabila. O vizita in aceasta salina impresionanta nu o sa fie uitata prea curand!

Va uram calatorii minunate prin Transilvania!

Echipa Booking-Mania
Author: Booking-Mania

Leave a comment